PSYCHOLOGIE PRAKTIJK
Levenskracht

Even voorstellen

Wie ben ik?
Mijn naam is Shelley van Gerven. Ik ben getrouwd en heb een zoontje.
Al vanaf jonge leeftijd wilde ik psycholoog worden, mensen vooruit helpen is wat ik wilde. Die droom heb ik ook waar gemaakt.

Ik ben opgeleid in Nederland, waar ik ook geboren en getogen ben. In 2009 studeerde ik af aan de Universiteit van Maastricht aan de faculteit Gezondheidswetenschappen met afstudeerrichting Geestelijke Gezondheidskunde (GGK). Mijn verdere specialisatie en registratie als Gezondheidszorgpsycholoog (in België bekend als Klinisch Psycholoog) heb ik in 2016 behaald. Daarnaast ben ik opgeleid als EMDR-therapeut/practitioner en heb ik een opleiding gevolgd in EFT, Emotionally Focused Therapy. Ik richt me voornamelijk op behandeling van trauma in combinatie met hechtingsproblematiek, angst- stemmings- en identiteitsproblemen en levensfaseproblematiek. 

De afgelopen jaren heb ik de nodige ervaring opgedaan binnen een aantal GGZ-instellingen in Nederland. Hier heb ik gewerkt met kinderen en jongeren met psychiatrische problemen en hun gezinnen. De laatste jaren heb ik gewerkt met zwangere en pas bevallen vrouwen en hun baby's en kleine kinderen gericht op trauma, hechting en andere (psychische) problemen. 

Het was tijd om het roer om te gooien, ik ben mijn eigen praktijk gestart per 1 januari 2023. Ik wil meer maatwerk kunnen bieden en meer 'out of the box' mogen denken. Eén dag per week werk ik als zelfstandige in een praktijk in Nederland, de andere dagen werk ik in mijn eigen praktijk. 


Waar komt mijn passie vandaan voor het op weg helpen van jonge ouders?
Zelf heb ik de overstap gemaakt naar deze doelgroep nadat ik zelf moeder werd van mijn zoontje. Ik ervaarde dat het ouderschap veel losmaakte in mij en dat het met momenten pittig was. Het was niet altijd even rooskleurig en het duurde even voordat ik mijn oude 'ik' weer teruggevonden had. In dit proces heb ik wederom veel over mezelf mogen leren. Daarom voel ik veel respect voor ouders met onderliggende trauma's/blokkades die elke dag een veilige haven proberen te zijn voor hun kinderen. Dat is soms 'a hell of a job'.  Graag wil ik hen ondersteunen in het ouderschap in welke vorm dan ook, waar ik mag en kan. 

Laagdrempelig, transparant, niet-oordelend zijn en oprechte interesse tonen vind ik heel belangrijk. Ik sluit zoveel mogelijk aan bij de leefwereld van de ander en ben er met mijn luisterend oor om jou te steunen gedurende je proces. Mijn missie is om ouders de beste versie van zichzelf te laten zijn waardoor ze een zo optimaal mogelijke ouder-kindrelatie kunnen bieden. Hierdoor staan ouders in hun kracht, kunnen baby's en jonge kinderen naar verwachting ontwikkelen en kunnen zij op hun beurt weer een goede interactie aangaan met hún kinderen. Ik pleit voor meer aandacht voor de moeilijkheden van het prille ouderschap en voor een goede ontwikkeling van het jonge kind. 

Mijn passie binnen het vak is aansluiting vinden bij de cliënten, ze volgen in hun ontwikkelingsproces en ze weer in hun eigen levenskracht zetten zodat ze zonder hulpverlening weer verder kunnen in het leven.

Waarom de levensboom als logo?
De levensboom staat symbool voor wijsheid, bescherming, rust, kracht en overvloed. Ook symboliseert de levensboom groei, persoonlijke ontwikkeling en balans.

Bomen zijn krachtig, ze groeien van een klein zaadje tot een immens grote boom. Ook blijven ze altijd groeien, zelfs na de meeste strenge winter komen in het voorjaar weer nieuwe knoppen en blaadjes aan de takken. De levensboom staat dus ook symbool voor onsterfelijkheid. Zelfs als de boom ouder wordt, creëert hij zaden die zijn essentie dragen zodat hij voortleeft in jonge bomen. Bomen hebben een gevoel van rust en vrede en brengen ons terug in het hier en nu. 

De levensboom vertegenwoordigt de onderlinge verbondenheid van alles in het universum. De boom is door zijn wortels verbonden met zowel de energie van Moeder Aarde alsook met het universum door de kruin en takken die tot in de lucht reiken. Net zoals mensen kunnen zijn; een mooie balans tussen lichaam, geest en ziel. Goed verankerd met een open blik... het succes voor innerlijke groei.